Samengevat

Wil je de juiste maatregelen nemen om te zorgen voor de veiligheid en gezondheid van medewerkers? Werk je als arbocoördinator of word je binnenkort verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden binnen je organisatie? Kies dan voor deze training. Je leert in korte tijd de belangrijkste aandachtspunten op het gebied van arbeidsomstandigheden en gaat aan de slag om deze omstandigheden te verbeteren in je bedrijf. Dit leidt tot een organisatie die zich bewust is van gevaren en risico’s, daar goed op inspringt en zo veel onnodige kosten bespaart.

€125,-
 • Starten wanneer je wilt
 • Leren op maat
 • Tijdbesparend
 • Comfortabel leren

Over deze cursus

Doelgroep

Je bent werkzaam als verantwoordelijk en coördinerend persoon op het gebied van arbeidsomstandigheden of je wordt dit binnenkort.

Resultaat

Na het bestuderen van de e-learning kun je:

 1. administratieve verplichtingen bewaken, zoals opgenomen in wet- en regelgeving;
 2. activiteiten t.a.v. arbeidsomstandigheden coördineren;
 3. contacten binnen en buiten de organisatie t.a.v. arbeidsomstandigheden coördineren;
 4. arbobeleid en arbozorgsystemen mede-implementeren;
 5. informeren, enthousiasmerenen en communiceren over het Arbobeleid;
 6. gevaren en risico’s t.a.v. arbeidsomstandigheden signaleren.

Aanpak

Wij activeren en verbeteren kennis die reeds aanwezig is. Je koppelt die kennis direct aan de dagelijkse praktijk met behulp van actuele casuïstiek. Door middel van verschillende soorten (oefen)toetsmethoden wordt je kennis geborgd.

Voorkennis

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma.

Bewijs van deelname

Na het volgen van de e-learning ontvang je het certificaat ‘Arbocoördinator’ van 112BHV.

Varianten

E-Learning: Je volgt deze training online en doorloopt de stof volledig zelfstandig. Je kunt op ieder willekeurig moment starten. Ook kun je deze training in een blended (e-learning + klassikale les) variant volgen.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Invulling van de taken van een arbocoördinator
 • Interpretatie van wet- en regelgeving naar specifieke werksituaties
 • Aansprakelijkheid werkgever, plichten werknemer
 • Uitvoeren van de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E), inclusief valkuilen
 • Veiligheid
 • Gezondheid
 • Verzuim en PSA
 • Informatiemanagement

Incompany

Al onze cursussen kunnen we ook incompany binnen uw organisatie uitvoeren. Op een tijd en locatie die u het beste uitkomt.

Locaties door heel Nederland

NCOI Techniek & Veiligheid is in heel Nederland actief en biedt cursussen aan op 22 plaatsen.

E-learning

Veel programma’s van NCOI Techniek & Veiligheid bieden we ook aan in e-Learning. Zo kunt u het programma volgen waar en wanneer u maar wilt.

Over NCOI Veiligheid

Wij leiden al meer dan 40 jaar mensen op met onze veiligheidstrainingen. Inmiddels is NCOI Veiligheid dé veiligheidsspecialist binnen Salta Group. We doen dat op basis van 3 uitgangspunten:

1. Didactisch innovatief
2. Kwaliteit!
3. Partner in veiligheid

Iedereen na een werkdag weer veilig en gezond naar huis

Arbo coördinator
Arbo coördinator

Wil je de juiste maatregelen nemen om te zorgen voor de veiligheid en gezondheid van medewerkers? Werk je als arbocoördinator of word je binnenkort verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden binnen je organisatie? Kies dan voor deze training.

Preventiemedewerker
Preventiemedewerker

Als preventiemedewerker draag je bij aan de dagelijkse veiligheid en gezondheid binnen jouw organisatie. Tijdens deze training leer je hoe je je inzet voor goede arbeidsomstandigheden binnen je bedrijf en ontwikkel je je tot een deskundige en effectieve preventiemedewerker.

Inleiding Arbowet
Inleiding Arbowet

In deze training ga kennis maken met de Arbowet, hoe je om gaat met een kaderwet, welke bepaling voor jouw organisatie van belang zijn en de rol van de Nederlandse Arbeidsinspectie. Daarnaast leer je dat de wetgeving meer omvat dan de Arbowet, zo zijn het Arbobesluit, de Arbocatalogie en Arboregeling ook belangrijk voor jouw organisatie!

Preventiemedewerker (e-learning)
Preventiemedewerker (e-learning)

Na het volgen van deze e-learning ben je in staat om de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) op te stellen en de maatregelen die daaruit voortvloeien direct in gang te zetten. Tijdens de training oefen je ook met het toepassen van de Arbowet en het effectief communiceren met andere belanghebbenden in het werkveld.

Arbo coördinator (e-learning)
Arbo coördinator (e-learning)

Werk je als arbocoördinator of word je binnenkort verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden binnen je organisatie? Kies dan voor deze E-Learning

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow