Samengevat

Tot midden jaren 90 werden er diverse soorten asbest gebruikt tijdens het bouwen van onder andere huizen. Echter schuilt er een gevaar in asbest wat ernstige ziektes kan veroorzaken in de longen. Tijdens deze training leer je de verschillende varianten van asbest te herkennen en welke risico’s  daarbij komen kijken. Na afloop weet je welke regels verbonden zijn aan het omgaan met asbest in de praktijk.

€35,-
  • Jaar gratis toegang tot online theorie
  • Locaties door heel Nederland
  • Prakijk is echt praktijk
  • Start binnenkort. Check de startmoment

Over deze cursus

Doelgroep

Werkt u als opzichter, woonconsulent of onderhoudsmedewerker bij of in gebouwen van voor het jaar 1994? Dan is deze cursus geschikt voor u.

Doel en opzet

U krijgt een goed beeld van:

  • Wat is asbest
  • De gezondheidsrisico’s van asbest
  • De wet- en regelgeving rondom asbest
  • Hoe asbest te herkennen op verschillende plekken
  • Om te gaan met asbest in de praktijk

Welke handelingen worden van u verwacht bij het constateren van asbest? Welke risico’s komen daarbij kijken? En hoe is dit vastgelegd in de wetgeving? Na afloop zijn onder andere deze vragen beantwoordt en bent u voor 3 jaar gecertificeerd in het herkennen van diverse soorten asbest.

Vooropleiding

U hoeft niet te voldoen aan bepaalde vooropleidingseisen.

Bewijs van deelname

Na afloop van de cursus legt u online een examen af. Heeft u een voldoende behaald voor dit examen, dan ontvangt u het attest ‘Asbest herkennen’ van NCOI Veiligheid.

Opleidingsvarianten

E-learning: u kunt deze cursus op afstand volgen, u doorloopt de stof dan volledig zelfstandig. U kunt op ieder willekeurig moment starten.

Incompany

Al onze cursussen kunnen we ook incompany binnen jouw organisatie uitvoeren. Op een tijd en locatie die jou het beste uitkomt.

Locaties door heel Nederland

NCOI Veiligheid is in heel Nederland actief en biedt cursussen aan op 22 plaatsen.

E-learning

Veel programma’s van NCOI Veiligheid bieden we ook aan in e-Learning. Zo kun je het programma volgen waar en wanneer je maar wilt.

Over NCOI Veiligheid

Wij leiden al meer dan 40 jaar mensen op met onze veiligheidstrainingen. Inmiddels is NCOI Veiligheid dé veiligheidsspecialist binnen Salta Group. We doen dat op basis van 3 uitgangspunten:

1. Didactisch innovatief
2. Kwaliteit!
3. Partner in veiligheid

Iedereen na een werkdag weer veilig en gezond naar huis

Arbo coördinator
Arbo coördinator

Wil je de juiste maatregelen nemen om te zorgen voor de veiligheid en gezondheid van medewerkers? Werk je als arbocoördinator of word je binnenkort verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden binnen je organisatie? Kies dan voor deze training.

Preventiemedewerker
Preventiemedewerker

Als preventiemedewerker draag je bij aan de dagelijkse veiligheid en gezondheid binnen jouw organisatie. Tijdens deze training leer je hoe je je inzet voor goede arbeidsomstandigheden binnen je bedrijf en ontwikkel je je tot een deskundige en effectieve preventiemedewerker.

Inleiding Arbowet
Inleiding Arbowet

In deze training ga kennis maken met de Arbowet, hoe je om gaat met een kaderwet, welke bepaling voor jouw organisatie van belang zijn en de rol van de Nederlandse Arbeidsinspectie. Daarnaast leer je dat de wetgeving meer omvat dan de Arbowet, zo zijn het Arbobesluit, de Arbocatalogie en Arboregeling ook belangrijk voor jouw organisatie!

Preventiemedewerker (e-learning)
Preventiemedewerker (e-learning)

Na het volgen van deze e-learning ben je in staat om de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) op te stellen en de maatregelen die daaruit voortvloeien direct in gang te zetten. Tijdens de training oefen je ook met het toepassen van de Arbowet en het effectief communiceren met andere belanghebbenden in het werkveld.

Arbo coördinator (e-learning)
Arbo coördinator (e-learning)

Werk je als arbocoördinator of word je binnenkort verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden binnen je organisatie? Kies dan voor deze E-Learning

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow