Samengevat

Ondernemingen met explosiegevaarlijke gebieden zijn volgens de Arbowet verplicht de explosieveiligheid te waarborgen. Voor bedrijven in de Europese Unie met explosiegevaarlijke gebieden betekent dit dat ze moeten voldoen aan de ATEX 153 – (voorheen 137) wetgeving. Iedere werknemer van bedrijven met explosiegevaarlijke gebieden moet op de hoogte zijn van de risico’s en zich bewust zijn van de specifieke regelgeving die in deze bedrijven geldt. ATEX Awareness (EX 000) is een korte cursus over omgaan met explosiegevaar voor mensen die er niet dagelijks mee werken, maar zich wel bewust moeten zijn van explosiegevaar, risico’s en verantwoordelijkheden. De cursus is geheel online en zeer flexibel. U kunt beginnen wanneer u wilt en zelf uw tempo bepalen.

€195,-
  • Al ruim 40 jaar ervaring
  • Locaties door heel Nederland
  • Prakijk is echt praktijk
  • Start binnenkort.

Over deze cursus

Doelgroep

U werkt bij of voor een bedrijf met explosiegevaarlijke gebieden, maar u heeft er niet dagelijks mee te maken. Toch dient u zich bewust te zijn van de risico’s. Speciaal voor u hebben wij deze ATEX Awareness e-Learning (EX 000). Deze erkende vakcursus is zeer geschikt als u manager of teamleider bent.

Doel en opzet

U volgt deze korte cursus online, via e-Learning. Zo kunt u volledig studeren in uw eigen tijd en tempo. Na het volgen van deze online cursus voldoet u aan wettelijke arbo- en ATEX 153 – (voorheen 137) eisen. Daarnaast voldoet u aan de internationale eind- en toetstermen van IECEx 05 Unit Ex 000. De ATEX-cursussen omvatten alle relevante nationale, Europese (ATEX) en internationale (IEC) normen en regelgeving. Wij zijn de grootste opleider op dit gebied en hebben ruim 40 jaar ervaring. U volgt deze cursus op afstand via e-Learning en u doorloopt de stof volledig zelfstandig. U kunt op ieder willekeurig moment starten.

Vooropleiding

U heeft geen bepaalde vooropleiding nodig.

Bewijs van deelname

Na afloop van deze cursus ontvangt u het bewijs van deelname ‘ATEX Awareness e-Learning (EX 000)’. Na het doorlopen van deze online cursus kunt u ervoor kiezen om een schriftelijk examen te doen. Heeft u voor het examen een voldoende behaald, dan ontvangt u het attest ‘ATEX-EX 000 EX Awareness’.  Wilt u ook internationaal kunnen werken? Dan heeft u een persoonscertificaat nodig dat voldoet aan het internationale IECEx 05-certificatieschema. Zo’n persoonscertificaat vraagt u aan bij PBNA Certification. U heeft voor uw aanvraag het betreffende attest nodig en een ‘evidence file’ (documenten waarin uw werkgever uw werkervaring heeft vastgelegd).

Incompany

Wij bieden deze cursus ook incompany aan, geheel op maat gemaakt voor uw werkomgeving en aangepast aan uw wensen.

Programma

Tijdens deze boeiende, erkende vakopleiding van NCOI Techniek & Veiligheid komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Eigenschappen van brandbare gassen
  • Aard van explosieve atmosferen
  • Zonering en markering
  • Risico’s en verantwoordelijkheden bij betreding explosiegevaarlijke gebieden
  • Rollen van betrokken partijen

Incompany

Al onze cursussen kunnen we ook incompany binnen uw organisatie uitvoeren. Op een tijd en locatie die u het beste uitkomt.

Locaties door heel Nederland

NCOI Techniek & Veiligheid is in heel Nederland actief en biedt cursussen aan op 22 plaatsen.

E-learning

Veel programma’s van NCOI Techniek & Veiligheid bieden we ook aan in e-Learning. Zo kunt u het programma volgen waar en wanneer u maar wilt.

Over NCOI Techniek & Veiligheid

NCOI Techniek & Veiligheid is de grootste opleider van technisch werkend Nederland. Met een compleet aanbod aan opleidingen en cursussen binnen Techniek en Veiligheid. Dit aanbod bestaat uit erkende praktijkgerichte opleidingen en cursussen over de volle breedte, waaronder VCA, ATEX, SOG, NEN, MVK en HVK. Daarnaast kunt u erkende MBO- en HBO-opleidingen volgen bij NCOI Techniek & Veiligheid. Allemaal gericht op de praktijk en gegeven door de beste docenten.

Hoe ziet er uw lesdag eruit?