Samengevat

NCOI Veiligheid heeft COVID-voorzorgsmaatregelen genomen om te allen tijde de veiligheid van onze deelnemers en docenten te kunnen garanderen. We trainen o.a. in kleinere groepen om te kunnen voldoen aan de richtlijn om voldoende afstand van elkaar te houden. De hoeveelheid deelnemers is afhankelijk van de beschikbare ruimte. Al onze COVID-19 maatregelen om aan de RIVM richtlijnen te voldoen leest u hier.

Ontwerpt u elektrische installaties voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen? En heeft u de cursus ATEX Basisprincipes (EX 001) al afgerond? Dan bent u klaar voor de specialisatie ATEX Engineering Principles (EX 009).

Deze opleiding wordt uitgevoerd door:

logo rovc

Bij inschrijving gaat u akkoord met Algemene voorwaarden van ROVC.

€1495,-
 • Al ruim 40 jaar ervaring
 • Locaties door heel Nederland
 • Prakijk is echt praktijk
 • Start binnenkort

Over deze cursus

Doelgroep

Bent u als ontwerper belast met het ontwerpen van elektrische installaties in explosieve atmosferen? Dan is deze cursus voor u essentieel.

Doel en opzet

Deze cursus is gebaseerd op de Ex-installatienorm EN-IEC 60079-14 en geeft u voldoende kennis om explosieveilige installaties voor omgevingen met brandbaar gas, damp of stof te ontwerpen. Alle specifieke onderwerpen die volgens de eind- en toetstermen van IECEx 05 voor deze werkzaamheden vereist zijn, komen aan bod. U leert alles over het ontwerpen van installaties voor gebruik in explosieve omgevingen.

Vooropleiding

U heeft de cursus ATEX Basisprincipes (EX 001) afgerond. Daarnaast voldoet u aan de internationale eind- en toetstermen van IECEx 05 Unit Ex 009.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie, vindt u in onze moderne online leeromgeving.

Bewijs van deelname

Na afloop van deze cursus ontvangt u het bewijs van deelname ‘ATEX Engineering Principles (EX 009)’. U kunt ervoor kiezen om na de cursus een schriftelijk en praktijkexamen (mondeling) te doen. Heeft u voor het schriftelijk examen en het praktijkexamen een voldoende behaald, dan ontvangt u het attest ‘IECEx 05 – Unit of competence 009 – Design electrical installations in or associated with explosive atmospheres’. Dit attest is 3 jaar geldig. Wilt u ook internationaal kunnen werken? Dan heeft u een persoonscertificaat nodig dat voldoet aan het internationale IECEx 05-certificatieschema. Zo’n persoonscertificaat vraagt u aan bij PBNA Certification. U heeft voor uw aanvraag de betreffende attesten nodig en een ‘evidence file’ (documenten waarin uw werkgever uw werkervaring heeft vastgelegd).

Programma
Tijdens deze boeiende, erkende cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

Section A – Explosion safe installations – general requirements for the design

 • General design elements
 • Risk assessment
 • Possible ignition sources
 • Risk reduction

SectionB-Explosionsafe installations for hazardous areas due to flammable gas or vapour

 • Hazardous area classification
 • Selection of equipment
 • Preparation to install, inspect and maintain equipment
 • Installation, inspection and maintenance standards and requirement

SectionC-Explosionsafe installations for hazardous areas due to combustible dust

 • Hazardous area classification
 • Selection of equipment
 • Preparation to install, inspect and maintain equipment
 • Installation, inspection and maintenance standards and requirements

Incompany

Al onze cursussen kunnen we ook incompany binnen jouw organisatie uitvoeren. Op een tijd en locatie die jou het beste uitkomt.

Locaties door heel Nederland

NCOI Veiligheid is in heel Nederland actief en biedt cursussen aan op 22 plaatsen.

E-learning

Veel programma’s van NCOI Veiligheid bieden we ook aan in e-Learning. Zo kunt u het programma volgen waar en wanneer u maar wilt.

Over NCOI Veiligheid

Wij leiden al meer dan 40 jaar mensen op met onze veiligheidstrainingen. Inmiddels is NCOI Veiligheid dé veiligheidsspecialist binnen Salta Group. We doen dat op basis van 3 uitgangspunten:

1. Didactisch innovatief
2. Kwaliteit!
3. Partner in veiligheid

Iedereen na de werkdag weer veilig en gezond naar huis

Arbo coördinator
Arbo coördinator

Wil je de juiste maatregelen nemen om te zorgen voor de veiligheid en gezondheid van medewerkers? Werk je als arbocoördinator of word je binnenkort verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden binnen je organisatie? Kies dan voor deze training.

Preventiemedewerker
Preventiemedewerker

Als preventiemedewerker draag je bij aan de dagelijkse veiligheid en gezondheid binnen jouw organisatie. Tijdens deze training leer je hoe je je inzet voor goede arbeidsomstandigheden binnen je bedrijf en ontwikkel je je tot een deskundige en effectieve preventiemedewerker.

Inleiding Arbowet
Inleiding Arbowet

In deze training ga kennis maken met de Arbowet, hoe je om gaat met een kaderwet, welke bepaling voor jouw organisatie van belang zijn en de rol van de Nederlandse Arbeidsinspectie. Daarnaast leer je dat de wetgeving meer omvat dan de Arbowet, zo zijn het Arbobesluit, de Arbocatalogie en Arboregeling ook belangrijk voor jouw organisatie!

Preventiemedewerker (e-learning)
Preventiemedewerker (e-learning)

Na het volgen van deze e-learning ben je in staat om de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) op te stellen en de maatregelen die daaruit voortvloeien direct in gang te zetten. Tijdens de training oefen je ook met het toepassen van de Arbowet en het effectief communiceren met andere belanghebbenden in het werkveld.

Arbo coördinator (e-learning)
Arbo coördinator (e-learning)

Werk je als arbocoördinator of word je binnenkort verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden binnen je organisatie? Kies dan voor deze E-Learning

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow