Samengevat

NCOI Techniek & Veiligheid heeft COVID-voorzorgsmaatregelen genomen om te allen tijde de veiligheid van onze deelnemers en docenten te kunnen garanderen. We trainen o.a. in kleinere groepen om te kunnen voldoen aan de richtlijn om voldoende afstand van elkaar te houden. De hoeveelheid deelnemers is afhankelijk van de beschikbare ruimte. Al onze COVID-19 maatregelen om aan de RIVM richtlijnen te voldoen leest u hier.

Bent u monteur, elektrotechnicus, inspecteur of controleur en verricht u visuele, nauwkeurige en gedetailleerde inspecties aan elektrische installaties in explosieve atmosferen? Heeft u de cursus ATEX Basisprincipes (EX 001) al gevolgd? Dan bent u klaar voor deze cursus.

Deze opleiding wordt uitgevoerd door:

logo rovc

Bij inschrijving gaat u akkoord met Algemene voorwaarden van ROVC.

€845,-
  • Al ruim 40 jaar ervaring
  • Locaties door heel Nederland
  • Prakijk is echt praktijk
  • Start binnenkort

Over deze cursus

Doelgroep

Bent u als monteur of verantwoordelijk persoon belast met het uitvoeren van visuele, nauwkeurige en/of gedetailleerde inspecties aan elektrische installaties in explosieve atmosferen? Dan is deze cursus voor u essentieel. Ook voor reparatie- en revisiebedrijven die IECEx 03-gecertificeerd zijn of willen worden, is deze cursus van belang.

Doel en opzet

Deze cursus is gebaseerd op de Ex-installatienorm EN-IEC 60079-17 en geeft u voldoende kennis om genoemde werkzaamheden in explosiegevaarlijke omgevingen vakbekwaam te verrichten. Alle specifieke onderwerpen die volgens de eind- en toetstermen van IECEx 05 voor deze werkzaamheden vereist zijn, komen aan bod. U leert alles over onderhoud en inspectie van explosieveilig materieel en bedradingssystemen. Daarnaast voldoet u aan de internationale einden toetstermen van IECEx 05 Unit Ex 007 en IECEx 05 Unit EX 008. U leert alles over visuele, nauwkeurige en gedetailleerde inspecties aan explosieveilige installaties. Uw vaardigheden ontwikkelt u door te oefenen in ons mobiele practicum. Zo leert u om de theorie succesvol toe te passen in de praktijk.

Vooropleiding

U heeft de cursus ATEX Basisprincipes (EX 001) afgerond.

Bewijs van deelname

Na afloop van deze cursus ontvangt u het bewijs van deelname ‘ATEX Inspectie Materieel (EX 007/008)’. U kunt ervoor kiezen om na de cursus een schriftelijk en een praktijkexamen te doen. Heeft u voor het schriftelijk examen en het praktijkexamen een voldoende behaald, dan ontvangt u het attest IECEX 05 Module 007/008’. Dit attest is 3 jaar geldig. Wilt u ook internationaal kunnen werken? Dan heeft u een persoonscertificaat nodig dat voldoet aan het internationale IECEx05-certificatieschema. Zo’n persoonscertificaat vraagt u aan bij PBNA Certification. U heeft voor uw aanvraag de betreffende attesten nodig en een ‘evidence file’ (documenten waarin uw werkgever uw werkervaring heeft vastgelegd).

Incompany

Al onze cursussen kunnen we ook incompany binnen uw organisatie uitvoeren. Op een tijd en locatie die u het beste uitkomt.

Locaties door heel Nederland

NCOI Techniek & Veiligheid is in heel Nederland actief en biedt cursussen aan op 22 plaatsen.

E-learning

Veel programma’s van NCOI Techniek & Veiligheid bieden we ook aan in e-Learning. Zo kunt u het programma volgen waar en wanneer u maar wilt.

Over NCOI Techniek & Veiligheid

NCOI Techniek & Veiligheid is de grootste opleider van technisch werkend Nederland. Met een compleet aanbod aan opleidingen en cursussen binnen Techniek en Veiligheid. Dit aanbod bestaat uit erkende praktijkgerichte opleidingen en cursussen over de volle breedte, waaronder VCA, ATEX, SOG, NEN, MVK en HVK. Daarnaast kunt u erkende MBO- en HBO-opleidingen volgen bij NCOI Techniek & Veiligheid. Allemaal gericht op de praktijk en gegeven door de beste docenten.

Iedereen na de werkdag weer veilig en gezond naar huis