Samengevat

NCOI Techniek & Veiligheid heeft COVID-voorzorgsmaatregelen genomen om te allen tijde de veiligheid van onze deelnemers en docenten te kunnen garanderen. We trainen o.a. in kleinere groepen om te kunnen voldoen aan de richtlijn om voldoende afstand van elkaar te houden. De hoeveelheid deelnemers is afhankelijk van de beschikbare ruimte. Al onze COVID-19 maatregelen om aan de RIVM richtlijnen te voldoen leest u hier.

Tijdens deze training maak je kennis met alle vaardigheden die je moet bezitten op het gebied van het installeren en onderhouden van explosieveilige materialen en bedradingssystemen. Het geleerde kun je direct toepassen in de praktijk doordat je tijdens de lesbijeenkomsten oefent in ons mobiel practicum. Na afloop van de training heb je voldoende kennis en vaardigheden kunnen opdoen om de bijbehorende IECEx-examens af te leggen en de eerste stap richting je persoonscertificaat te zetten.

€1395,-
 • Al ruim 40 jaar ervaring
 • Locaties door heel Nederland
 • Prakijk is echt praktijk
 • Start binnenkort. Check de startmoment

Over deze cursus

Doelgroep

Je bent als elektrotechnicus belast met het installeren van elektrische installaties en het onderhouden van explosieveilig materieel en bedradingssyste-men in of gerelateerd aan explosieve gebieden. Deze werkzaamheden moeten niet alleen veilig worden uitgevoerd, maar moeten na afronding ook nog steeds een explosieveilige installatie garande-ren. Je hebt de training ATEX Basisprincipes (Ex 001) aantoonbaar afgerond.

Doel en opzet

De training ‘ATEX Installatie En Onderhoud Materieel (Ex 003/004)’ is gebaseerd op de Ex-installa-tienorm EN-IEC 60079-14/ EN-IEC 60079-17 en geeft u voldoende kennis om de installatie- en onderhoudswerkzaamheden in explosiegevaarlijke omgevingen vakbekwaam te verrichten. Alle specifieke onderwerpen die volgens de eind- en toets termen van IECEx 05 voor deze werkzaamheden vereist zijn, komen aan bod. Daarnaast voldoet u aan de internationale eind- en toets termen van IECEx 05 Unit Ex 003 en IECEx 05 Unit Ex 004.

Certificaat

Na afloop van deze training ontvang je het certificaat ‘ATEX Installatie en Onderhoud Materieel EX 003/004′.

Programma

Tijdens deze praktijkgerichte training leert u meer over de volgende onderwerpen:

ATEX Installatie en Onderhoud Materieel (Ex 003/004)
(6 bijeenkomsten)

 • Veilig werken in explosiegevaarlijk gebied (werkvergunning, gasdetectie, gereedschap, enz.).
 • Installatie- en onderhoudseisen voor explosieve atmosferen (gas, damp en stof).
 • Technieken voor leidingsaansluitingen in explosieve atmosferen.
 • Installatie- en onderhoudsvaardigheden voor plaatsen waar explosieve atmosferen kunnen voorkomen.
 • De relevante beschermingswijzen tegen ontsteking.
 • Testen van bedradingssystemen
 • Documentatievereisten

Incompany

Al onze cursussen kunnen we ook incompany binnen uw organisatie uitvoeren. Op een tijd en locatie die u het beste uitkomt.

Locaties door heel Nederland

NCOI Techniek & Veiligheid is in heel Nederland actief en biedt cursussen aan op 22 plaatsen.

E-learning

Veel programma’s van NCOI Techniek & Veiligheid bieden we ook aan in e-Learning. Zo kunt u het programma volgen waar en wanneer u maar wilt.

Over NCOI Veiligheid

Wij leiden al meer dan 40 jaar mensen op met onze veiligheidstrainingen. Inmiddels is NCOI Veiligheid dé veiligheidsspecialist binnen Salta Group. We doen dat op basis van 3 uitgangspunten:

1. Didactisch innovatief
2. Kwaliteit!
3. Partner in veiligheid

Iedereen na de werkdag weer veilig en gezond naar huis

Arbo coördinator
Arbo coördinator

Wil je de juiste maatregelen nemen om te zorgen voor de veiligheid en gezondheid van medewerkers? Werk je als arbocoördinator of word je binnenkort verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden binnen je organisatie? Kies dan voor deze training.

Preventiemedewerker
Preventiemedewerker

Als preventiemedewerker draag je bij aan de dagelijkse veiligheid en gezondheid binnen jouw organisatie. Tijdens deze training leer je hoe je je inzet voor goede arbeidsomstandigheden binnen je bedrijf en ontwikkel je je tot een deskundige en effectieve preventiemedewerker.

Inleiding Arbowet
Inleiding Arbowet

In deze training ga kennis maken met de Arbowet, hoe je om gaat met een kaderwet, welke bepaling voor jouw organisatie van belang zijn en de rol van de Nederlandse Arbeidsinspectie. Daarnaast leer je dat de wetgeving meer omvat dan de Arbowet, zo zijn het Arbobesluit, de Arbocatalogie en Arboregeling ook belangrijk voor jouw organisatie!

Preventiemedewerker (e-learning)
Preventiemedewerker (e-learning)

Na het volgen van deze e-learning ben je in staat om de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) op te stellen en de maatregelen die daaruit voortvloeien direct in gang te zetten. Tijdens de training oefen je ook met het toepassen van de Arbowet en het effectief communiceren met andere belanghebbenden in het werkveld.

Arbo coördinator (e-learning)
Arbo coördinator (e-learning)

Werk je als arbocoördinator of word je binnenkort verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden binnen je organisatie? Kies dan voor deze E-Learning

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow