Samengevat

NCOI Veiligheid heeft COVID-voorzorgsmaatregelen genomen om te allen tijde de veiligheid van onze deelnemers en docenten te kunnen garanderen. We trainen o.a. in kleinere groepen om te kunnen voldoen aan de richtlijn om voldoende afstand van elkaar te houden. De hoeveelheid deelnemers is afhankelijk van de beschikbare ruimte. Al onze COVID-19 maatregelen om aan de RIVM richtlijnen te voldoen leest u hier.

Elk bedrijf waar explosiegevaar is, dient te beschikken over een actueel explosieveiligheidsdocument (EVD). In dit document staan zaken als: een inventarisatie, een kwalificatie en analyse van de ontstekingsbron(nen) en zonering.

Wilt u zich bekwamen in het opstellen van dit veiligheidsdocument? Dan is deze cursus de juiste keuze voor u. U leert onder andere:

  • Risicoanalyse uitvoeren
  • Ontstekingsbronnen inventariseren
  • Gevarenzones indelen
  • En uiteraard het EVD opstellen

Deze opleiding wordt uitgevoerd door:

logo rovc

Bij inschrijving gaat u akkoord met Algemene voorwaarden van ROVC.

€725,-
  • Al ruim 40 jaar ervaring
  • Locaties door heel Nederland
  • Prakijk is echt praktijk
  • Start binnenkort

Over deze cursus

Doelgroep

U wilt zich bekwamen in het schrijven van het explosieveiligheidsdocument. U bent bijvoorbeeld HSE-manager, safety engineer, veiligheidskundige (MVK/HVK). Of u bent anderszins betrokken bij veiligheid.

Doel en opzet van ATEX Opstellen van Explosieveiligheidsdocument (EVD)

Het doel is dat u als ‘beginnend opsteller’ van een Explosieveiligheidsdocument (EVD) aan de slag kunt. De opzet is een combinatie van uitleg van de theorie om compliance te bereiken en best practices uit de praktijk. U leert het opstellen van een EVD door het toe te passen en uit te werken op uw eigen installaties. Hiervoor selecteert u cases om het EVD op te schrijven. Elke stap wordt ondersteund met praktijkoefeningen.

In deze cursus behandelen we de basis voor een EVD.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 1-2 uur per bijeenkomst.

Vooropleiding

U heeft een opleiding MVK of HVK afgerond of u heeft een vergelijkbare achtergrond.

Online leeromgeving ATEX Opstellen van Explosieveiligheidsdocument (EVD)

Wij maken gebruik van het meest actuele studiemateriaal. Tijdens de cursus heeft u toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving. Die bevat alle aanvullende informatie die u voor de cursus nodig heeft, zoals het rooster, voorbereiding en opdrachten. Ook kunt u er communiceren met uw docent en de andere deelnemers.

Programma
In deze boeiende cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Wet- en regelgeving explosieveiligheid algemeen
  • Opstellen van een explosieveiligheidsdocument in 5 stappen:

1. Risicoanalyse explosiegevaar (herkennen van explosiegevaar, veiligheidsstudies, toepassen risicomatrix, enzovoort)

2. Gevarenzone-indeling uitvoeren conform NPR-7910-1 en -2

3. Ontstekingsbronnenanalyses (op basis van EN-1127-1)

4. Technische maatregelen ter voorkoming van explosiegevaar (inspectie, (preventief) onderhoud van installatie elektrisch materieel, mechanische ontstekingsbronnen, testen van veiligheidssystemen, beheersmaatregelen statische oplading, ATEX 114, enzovoort)

5. Organisatorische maatregelen ter voorkomen van explosiegevaar (opleiding/training, audits, MOC, tijdelijke en permanente maatregelen, werkvergunning, enzovoort)

Incompany

Al onze cursussen kunnen we ook incompany binnen jouw organisatie uitvoeren. Op een tijd en locatie die jou het beste uitkomt.

Locaties door heel Nederland

NCOI Veiligheid is in heel Nederland actief en biedt cursussen aan op 22 plaatsen.

E-learning

Veel programma’s van NCOI Veiligheid bieden we ook aan in e-Learning. Zo kun je het programma volgen waar en wanneer je maar wilt.

Over NCOI Veiligheid

Wij leiden al meer dan 40 jaar mensen op met onze veiligheidstrainingen. Inmiddels is NCOI Veiligheid dé veiligheidsspecialist binnen Salta Group. We doen dat op basis van 3 uitgangspunten:

1. Didactisch innovatief
2. Kwaliteit!
3. Partner in veiligheid

Iedereen na de werkdag weer veilig en gezond naar huis

Arbo coördinator
Arbo coördinator

Wil je de juiste maatregelen nemen om te zorgen voor de veiligheid en gezondheid van medewerkers? Werk je als arbocoördinator of word je binnenkort verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden binnen je organisatie? Kies dan voor deze training.

Preventiemedewerker
Preventiemedewerker

Als preventiemedewerker draag je bij aan de dagelijkse veiligheid en gezondheid binnen jouw organisatie. Tijdens deze training leer je hoe je je inzet voor goede arbeidsomstandigheden binnen je bedrijf en ontwikkel je je tot een deskundige en effectieve preventiemedewerker.

Inleiding Arbowet
Inleiding Arbowet

In deze training ga kennis maken met de Arbowet, hoe je om gaat met een kaderwet, welke bepaling voor jouw organisatie van belang zijn en de rol van de Nederlandse Arbeidsinspectie. Daarnaast leer je dat de wetgeving meer omvat dan de Arbowet, zo zijn het Arbobesluit, de Arbocatalogie en Arboregeling ook belangrijk voor jouw organisatie!

Preventiemedewerker (e-learning)
Preventiemedewerker (e-learning)

Na het volgen van deze e-learning ben je in staat om de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) op te stellen en de maatregelen die daaruit voortvloeien direct in gang te zetten. Tijdens de training oefen je ook met het toepassen van de Arbowet en het effectief communiceren met andere belanghebbenden in het werkveld.

Arbo coördinator (e-learning)
Arbo coördinator (e-learning)

Werk je als arbocoördinator of word je binnenkort verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden binnen je organisatie? Kies dan voor deze E-Learning

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow