Samengevat

NCOI Veiligheid heeft COVID-voorzorgsmaatregelen genomen om te allen tijde de veiligheid van onze deelnemers en docenten te kunnen garanderen. We trainen o.a. in kleinere groepen om te kunnen voldoen aan de richtlijn om voldoende afstand van elkaar te houden. De hoeveelheid deelnemers is afhankelijk van de beschikbare ruimte. Al onze COVID-19 maatregelen om aan de RIVM richtlijnen te voldoen leest u hier.

Doet u audits in explosiegevaarlijke zones en moet u beoordelen of een installatie voldoet aan de normen voor explosieveiligheid? En heeft u de cursus ATEX Basisprincipes (EX 001) al afgerond? Dan bent u klaar voor de specialisatie ATEX-EX 010 Uitvoeren van Audits.

Deze opleiding wordt uitgevoerd door:

logo rovc

Bij inschrijving gaat u akkoord met Algemene voorwaarden van ROVC.

€450,-
 • Al ruim 40 jaar ervaring
 • Locaties door heel Nederland
 • Prakijk is echt praktijk
 • Start binnenkort

Over deze cursus

Doelgroep

Moet u als auditor gebieden beoordelen die explosiegevaarlijk zijn of daaraan gerelateerd? Dan is deze cursus voor u essentieel. Deze cursus volgt op de cursussen ATEX Basisprincipes (EX 001), ATEX 002 Classificatie Zonering en ATEX Engineering Principles (EX 009).

Doel en opzet

Na de cursus ATEX Uitvoeren Audits (EX 010) kunt u audits doen in explosiegevaarlijke gebieden en beoordelen of een installatie voldoet aan de normen voor explosieveiligheid. Met deze cursus voldoet u aan de internationale eind- en toetstermen van IECEx 05. Daarnaast voldoet u aan de internationale eind- en toetstermen van IECEx 05 Unit Ex 010.

Vooropleiding

U kunt deze cursus volgen als u de cursus ATEXEX 001 EX Basisprincipes heeft afgerond. Het examen kunt u pas afleggen wanneer u van de cursussen de examens met een voldoende heeft afgesloten:

 • ATEX-EX 002 Classificatie (Zonering)
 • ATEX-EX 007/008 Visuele, Nauwkeurige en Gedetailleerde Inspecties
 • ATEX-EX 009 Ontwerp van Explosieveilige Installaties

 

Bewijs van deelname

Na afloop van deze cursus ontvangt u het bewijs van deelname ‘ATEX Uitvoeren Audits (EX 010)’. U kunt ervoor kiezen om na de cursus een schriftelijk examen te doen. Heeft u voor het schriftelijk examen een voldoende behaald, dan ontvangt u het attest ‘IECEX 05 Module 010’. Dit attest is 3 jaar geldig. Wilt u ook internationaal kunnen werken? Dan heeft u een persoonscertificaat nodig dat voldoet aan het internationale IECEx 05-certificatieschema. Zo’n persoonscertificaat vraagt u aan bij PBNA Certification.  U heeft voor uw aanvraag de betreffende attesten nodig en een ‘evidence file’ (documenten waarin uw werkgever uw werkervaring heeft vastgelegd).

Programma

Tijdens deze boeiende, erkende vakcursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Auditmethoden voor de diverse beschermingswijzen
 • Installatie-eisen voor explosieve atmosferen
 • Proces van de auditinspecties in elektrische installaties
 • Vaardigheden in het uitvoeren van auditinspecties

 

Incompany

Al onze cursussen kunnen we ook incompany binnen jouw organisatie uitvoeren. Op een tijd en locatie die jou het beste uitkomt.

Locaties door heel Nederland

NCOI Veiligheid is in heel Nederland actief en biedt cursussen aan op 22 plaatsen.

E-learning

Veel programma’s van NCOI Veiligheid bieden we ook aan in e-Learning. Zo kun je het programma volgen waar en wanneer je maar wilt.

Over NCOI Veiligheid

Wij leiden al meer dan 40 jaar mensen op met onze veiligheidstrainingen. Inmiddels is NCOI Veiligheid dé veiligheidsspecialist binnen Salta Group. We doen dat op basis van 3 uitgangspunten:

1. Didactisch innovatief
2. Kwaliteit!
3. Partner in veiligheid

Iedereen na de werkdag weer veilig en gezond naar huis

Arbo coördinator
Arbo coördinator

Wil je de juiste maatregelen nemen om te zorgen voor de veiligheid en gezondheid van medewerkers? Werk je als arbocoördinator of word je binnenkort verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden binnen je organisatie? Kies dan voor deze training.

Preventiemedewerker
Preventiemedewerker

Als preventiemedewerker draag je bij aan de dagelijkse veiligheid en gezondheid binnen jouw organisatie. Tijdens deze training leer je hoe je je inzet voor goede arbeidsomstandigheden binnen je bedrijf en ontwikkel je je tot een deskundige en effectieve preventiemedewerker.

Inleiding Arbowet
Inleiding Arbowet

In deze training ga kennis maken met de Arbowet, hoe je om gaat met een kaderwet, welke bepaling voor jouw organisatie van belang zijn en de rol van de Nederlandse Arbeidsinspectie. Daarnaast leer je dat de wetgeving meer omvat dan de Arbowet, zo zijn het Arbobesluit, de Arbocatalogie en Arboregeling ook belangrijk voor jouw organisatie!

Preventiemedewerker (e-learning)
Preventiemedewerker (e-learning)

Na het volgen van deze e-learning ben je in staat om de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) op te stellen en de maatregelen die daaruit voortvloeien direct in gang te zetten. Tijdens de training oefen je ook met het toepassen van de Arbowet en het effectief communiceren met andere belanghebbenden in het werkveld.

Arbo coördinator (e-learning)
Arbo coördinator (e-learning)

Werk je als arbocoördinator of word je binnenkort verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden binnen je organisatie? Kies dan voor deze E-Learning

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow