Samengevat

Bent u verantwoordelijk voor het beheer van de brandmeldinstallaties in gebouwen? Dan bent u verantwoordelijk voor de bediening, de periodieke controle en het preventief onderhoud van een brandmeldinstallatie, zoals staat omschreven in de NEN 2654. Daarnaast bent u het eerste aanspreekpunt voor de brandweer, bijvoorbeeld in situaties waar twijfel bestaat over de echtheid van een brandmelding en de noodzaak voor de brandweer om uit te rukken. Kortom, een uitgebreide en verantwoordelijke taak. Wilt u deze nog efficiënter en succesvoller vervullen? Volg dan deze training Beheerder Brandmeldinstallatie (BBMI).

€350,-
 • Al ruim 40 jaar ervaring
 • Locaties door heel Nederland
 • Praktijk is echt praktijk
 • Start binnenkort.

Over deze cursus

Doelgroep

U bent beroepsmatig verantwoordelijk voor het beheer van brandmeldinstallaties in gebouwen. Deze training is zeer geschikt voor bijvoorbeeld facilitair medewerkers/managers, hoofd tech­nische dienst, BHV’ers of conciërges.

Doel en opzet

Na het volgen van de training Beheerder Brandmeldinstallatie bent u in staat om het beheer te voeren over een brandmeldinstallatie (BMI). Daarnaast kent u uw plaats binnen de veiligheidsorganisatie van het bedrijf.

Tijdens de bijeenkomsten maakt u praktijk­opdrachten en leert u direct toe te passen wat u leert. U gaat ook aan de slag met een project­opdracht binnen uw organisatie.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 1-2 uur per bijeenkomst.

Vooropleiding

U hoeft niet te voldoen aan bepaalde voor­opleidingseisen.

Diploma

U rondt deze waardevolle training af met een praktijkgerichte eindopdracht die u thuis maakt en een schriftelijk examen op de laatste trainingsdag. U ontvangt bij voldoende resultaat het diploma ‘Beheerder Brandmeldinstallatie (BMI)’ van het NIBHV.

Incompany

Deze cursus wordt alleen incompany uitgevoerd. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 035 – 76 04 770.

Programma

In deze boeiende training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Beheer van de brandmeldinstallatie (BMI)
 • Periodieke controles
 • Onderhoudswerkzaamheden
 • Waarom een verplichte cursus voor gebruikers van een BMI
 • Het doel van een BMI en het belang van behoud van kwaliteit
 • Het programma van eisen, certificering, inspectie en regelingen aangaande een BMI
 • De documenten van een BMI
 • De organisatorische en technische ­voorzieningen ofwel de alarmorganisatie

 

Incompany

Al onze cursussen kunnen we ook incompany binnen jouw organisatie uitvoeren. Op een tijd en locatie die jou het beste uitkomt.

Locaties door heel Nederland

NCOI Veiligheid is in heel Nederland actief en biedt cursussen aan op 22 plaatsen.

E-learning

Veel programma’s van NCOI Veiligheid bieden we ook aan in e-Learning. Zo kun je het programma volgen waar en wanneer je maar wilt.

Over NCOI Veiligheid

Wij leiden al meer dan 40 jaar mensen op met onze veiligheidstrainingen. Inmiddels is NCOI Veiligheid dé veiligheidsspecialist binnen Salta Group. We doen dat op basis van 3 uitgangspunten:

1. Didactisch innovatief
2. Kwaliteit!
3. Partner in veiligheid