Samengevat

Als mede­werker op een (petro)chemisch bedrijfsterrein moet u gebruik kunnen maken van gezonde omgevingslucht. Daar waar het zuurstof­percentage onvoldoende is of de samenstelling van de te ademen lucht zodanig is dat deze kan leiden tot gezondheidsklachten, dient u te ­werken met onafhankelijke adembescherming.

Tijdens deze ééndaagse herhalingscursus wordt uw kennis opgefrist en wordt het werken met adembescherming geoefend door middel van praktijkoefeningen.

€289,-
 • Al ruim 40 jaar ervaring
 • Locaties door heel Nederland
 • Praktijk is echt praktijk
 • Start binnenkort.

Over deze cursus

Doelgroep

U heeft een basisopleiding industriële (of onafhankelijke) adembescherming afgerond. U bent operationeel medewerker van een bedrijf dat risicovolle werkzaamheden uitvoert of u werkt bij een VNCI, VNPI, Deltalinqs, ­NOGEPA of SIR aangesloten bedrijf.

U kunt deelnemen als u kunt aantonen dat u in het bezit bent van een geldige medische verklaring of aantekening. ­Hieruit blijkt dat u medisch geschikt bent voor het werken met autonome adembescherming. Daarnaast mag u enkel deelnemen waar u niet baarddragend bent.

Doel en opzet

Door deze ééndaagse training te volgen toont u aan dat u vaardig bent om risicovolle werkzaamheden uit te voeren. Bij een voldoende resultaat ontvangt u een certificaat.

Voorbereiding en studiebelasting

U hoeft geen rekening te houden met voorbereidingstijd.

Vooropleiding

U heeft een basisopleiding Industriële (of onafhankelijke) adembescherming afgerond.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit ­perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft, vindt u in onze moderne online leeromgeving.

Certificaat

Aansluitend aan de training vindt het examen plaats. Bij goed gevolg ontvangt u een certificaat. Dit certificaat is ­maximaal 1 jaar geldig.

Programma

In deze boeiende training komen de vol­gende onderwerpen aan bod:

Onderwerpen

 • De ademhaling in functie
 • Het aanbod van verschillende maskers
 • Onafhankelijke adembeschermingssystemen
 • Slangtoestellen

Vaardigheden

 • Handelen in besloten ruimten
 • Werken met adembeschermende middelen
 • Omgaan met werkvergunningen

Incompany

Al onze cursussen kunnen we ook incompany binnen uw organisatie uitvoeren. Op een tijd en locatie die u het beste uitkomt.

Locaties door heel Nederland

NCOI Techniek & Veiligheid is in heel Nederland actief en biedt cursussen aan op 22 plaatsen.

E-learning

Veel programma’s van NCOI Techniek & Veiligheid bieden we ook aan in e-Learning. Zo kunt u het programma volgen waar en wanneer u maar wilt.

Over NCOI Veiligheid

Wij leiden al meer dan 40 jaar mensen op met onze veiligheidstrainingen. Inmiddels is NCOI Veiligheid dé veiligheidsspecialist binnen Salta Group. We doen dat op basis van 3 uitgangspunten:

1. Didactisch innovatief
2. Kwaliteit!
3. Partner in veiligheid