Samengevat

Als Werkverantwoordelijke (WV) draagt u de verantwoordelijkheid voor het veilig uitvoeren van werkzaamheden en zorgt u voor de bedrijfszekerheid van elektrische installaties. Ook ziet u erop toe dat medewerkers vol­doende zijn geïnstrueerd om hun werk veilig en verantwoord te kunnen uitvoeren. De NEN 3140 beschrijft hoe. Certificering is belangrijk. ­Hiermee laat u zien dat u veilig werkt, proce­dures kent en risico’s kunt inschatten. Een ­herinstructie is verplicht, zodat uw kennis en vaardigheden actueel ­blijven. Deze ­cursus voorziet u in deze herinstructie verplichting. U kunt deze cursus ook klassikaal volgen.

  • Jaar gratis toegang tot online theorie
  • Locaties door heel Nederland
  • Prakijk is echt praktijk
  • Start binnenkort. Check de startmomenten

Over deze cursus

Uw resultaat

U blijft NEN-3140 gecertificeerd als Werk­ver­ant­woordelijke (WV). Uw kennis en vaardigheden op het gebied van veilig werken nabij, aan of met elektrische objecten in het laagspanningsgebied is weer volledig up-to-date. U bent in staat toezicht te houden hierop en personeel voldoende te instrueren.

Doelgroep

U bent verantwoordelijk voor het toezicht op het veilig uitvoeren van werk aan de elektrische installatie en het voldoende instrueren van ­personeel, of u wilt hiervoor verantwoordelijk worden.

Aanpak

Wij activeren en verbeteren kennis die reeds bij u aanwezig is. U koppelt die kennis direct aan uw dagelijkse praktijk met behulp van actuele casuïstiek. Door middel van verschillende ­soorten (oefen)toetsmethoden wordt uw kennis geborgd.

U doorloopt de training volledig zelfstandig, in uw eigen tijd en tempo. U kunt op ieder willekeurig moment starten.

Voorkennis

U heeft ruime ervaring met installatiewerkzaamheden.

Bewijs van deelname

Na afronding van deze training en het behalen van het geïntegreerde examen ontvangt u het certificaat ‘NEN 3140 Werkverantwoordelijke (WV)’.

Varianten

E-Learning:
Volgt u deze training online, dan doorloopt u de stof volledig zelfstandig. U kunt op ieder willekeurig moment starten.

Programma

In deze boeiende training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Relevante normen (NEN-EN 50110-1 en NEN 3140)
  • Basisbeginselen van veilig werken
  • Risicobeoordeling aan de hand van ongevalsoorzaken
  • Bepalen en vastleggen inspectie­termijnen
  • Bevoegdheden, werkprocedures ­(spanningsloos werken, onder spanning werken en in de nabijheid van actieve delen werken), eisen aan personeel, organisatie, werkopdrachten, ­gereedschap, hulpmiddelen en PBM’s

Incompany

Al onze cursussen kunnen we ook incompany binnen uw organisatie uitvoeren. Op een tijd en locatie die u het beste uitkomt.

Locaties door heel Nederland

NCOI Techniek & Veiligheid is in heel Nederland actief en biedt cursussen aan op 22 plaatsen.

E-learning

Veel programma’s van NCOI Techniek & Veiligheid bieden we ook aan in e-Learning. Zo kunt u het programma volgen waar en wanneer u maar wilt.

Over NCOI Techniek & Veiligheid

NCOI Techniek & Veiligheid is de grootste opleider van technisch werkend Nederland. Met een compleet aanbod aan opleidingen en cursussen binnen Techniek en Veiligheid. Dit aanbod bestaat uit erkende praktijkgerichte opleidingen en cursussen over de volle breedte, waaronder VCA, ATEX, SOG, NEN, MVK en HVK. Daarnaast kunt u erkende MBO- en HBO-opleidingen volgen bij NCOI Techniek & Veiligheid. Allemaal gericht op de praktijk en gegeven door de beste docenten.

Iedereen na de werkdag weer veilig en gezond naar huis