Samengevat

Verricht jij in je werk eenvoudige werkzaamheden aan elektrische installaties en apparatuur met een nominale spanning hoger dan 1.000 Volt wisselspanning of 1.500 Volt gelijkspanning? Dan is deze 1-daagse training iets voor jou.

€400,-
  • Jaar gratis toegang tot online theorie
  • Locaties door heel Nederland
  • Prakijk is echt praktijk
  • Start binnenkort. Check de startmoment

Over deze cursus

Doelgroep

De training NEN 3840 Voldoende onderricht persoon hoogspanning is bedoeld voor medewerkers die eenvoudige werkzaamheden doen aan elektrotechnische installaties of dat willen gaan doen. Je wordt opgeleid op het niveau Check.

Doel en opzet

Na het afronden van deze training ken je de gevaren en risico’s bij eenvoudige (elektrotechnische) werkzaamheden aan en nabij hoogspanningsinstallaties. Je bent in staat eenvoudige elektrotechnische handelingen op een veilige manier uit te voeren. Ter ondersteuning van de lesstof worden daarom diverse praktijkoefeningen uitgevoerd die jouw inzicht in de theorie versterken.

Voorkennis

Voor deze cursus is geen specifieke technische vooropleiding vereist.

Certificaat

Als je een voldoende haalt voor de eindtoets krijg je een certificaat van ROVC en kan jouw werkgever je benoemen tot NEN 3840 Voldoende onderricht persoon hoogspanning.

CerTech

ROVC werkt voor de eindtoetsen samen met CerTech. Deze onafhankelijke examenorganisatie examineert elk jaar meer dan 10.000 kandidaten voor brancheorganisaties, adviesbureaus en opleiders.

ROVC

Dit programma wordt uitgevoerd door ROVC. Je wordt ook ingeschreven bij ROVC en ontvangt van hen de correspondentie en materialen.

Programma

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Gevaren van elektrische installaties
  • Wetgeving en normen
  • Elektriciteitsvoorziening
  • Bedienings- en veiligheidsmaatregelen in schakel- en verdeelinrichtingen
  • Bescherming tegen aanraking
  • Opwekking en distributie

Incompany

Al onze cursussen kunnen we ook incompany binnen jouw organisatie uitvoeren. Op een tijd en locatie die jou het beste uitkomt.

Locaties door heel Nederland

NCOI Veiligheid is in heel Nederland actief en biedt cursussen aan op 22 plaatsen.

E-learning

Veel programma’s van NCOI Veiligheid bieden we ook aan in e-Learning. Zo kun je het programma volgen waar en wanneer je maar wilt.

Over NCOI Veiligheid

Wij leiden al meer dan 40 jaar mensen op met onze veiligheidstrainingen. Inmiddels is NCOI Veiligheid dé veiligheidsspecialist binnen Salta Group. We doen dat op basis van 3 uitgangspunten:

1. Didactisch innovatief
2. Kwaliteit!
3. Partner in veiligheid

Iedereen na een werkdag weer veilig en gezond naar huis

Arbo coördinator
Arbo coördinator

Wil je de juiste maatregelen nemen om te zorgen voor de veiligheid en gezondheid van medewerkers? Werk je als arbocoördinator of word je binnenkort verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden binnen je organisatie? Kies dan voor deze training.

Preventiemedewerker
Preventiemedewerker

Als preventiemedewerker draag je bij aan de dagelijkse veiligheid en gezondheid binnen jouw organisatie. Tijdens deze training leer je hoe je je inzet voor goede arbeidsomstandigheden binnen je bedrijf en ontwikkel je je tot een deskundige en effectieve preventiemedewerker.

Inleiding Arbowet
Inleiding Arbowet

In deze training ga kennis maken met de Arbowet, hoe je om gaat met een kaderwet, welke bepaling voor jouw organisatie van belang zijn en de rol van de Nederlandse Arbeidsinspectie. Daarnaast leer je dat de wetgeving meer omvat dan de Arbowet, zo zijn het Arbobesluit, de Arbocatalogie en Arboregeling ook belangrijk voor jouw organisatie!

Preventiemedewerker (e-learning)
Preventiemedewerker (e-learning)

Na het volgen van deze e-learning ben je in staat om de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) op te stellen en de maatregelen die daaruit voortvloeien direct in gang te zetten. Tijdens de training oefen je ook met het toepassen van de Arbowet en het effectief communiceren met andere belanghebbenden in het werkveld.

Arbo coördinator (e-learning)
Arbo coördinator (e-learning)

Werk je als arbocoördinator of word je binnenkort verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden binnen je organisatie? Kies dan voor deze E-Learning

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow