Samengevat

Als Werkverantwoordelijke (WV) draag je de verantwoordelijkheid voor het veilig uitvoeren van werkzaamheden en zorg je voor de bedrijfszekerheid van elektrische installaties. Ook zie je erop toe dat medewerkers voldoende zijn geïnstrueerd om hun werk veilig en verantwoord te kunnen uitvoeren. Als installatieverantwoordelijke (IV) draag je de verantwoordelijkheid voor een veilige elektrische installatie, of dit nu een relatief eenvoudige huisinstallatie is of een complexe bedrijfsinstallatie. Je hebt de zorg voor het toezien op een veilige en verantwoorde werkwijze bij uitbreidingen en aanpassingen van deze installatie. De NEN 3140 beschrijft hoe.

Certificering is belangrijk. Hiermee laat je zien dat je veilig werkt, procedures kent en risico’s kunt inschatten. Herinstructie is verplicht, zodat je kennis en vaardigheden actueel blijven. Deze training voorziet je in deze herinstructie. Je kunt de training ook e-learning only volgen.

€375,-
 • Jaar gratis toegang tot online theorie
 • Locaties door heel Nederland
 • Prakijk is echt praktijk
 • Start binnenkort. Check de startmoment

Over deze cursus

Doelgroep

Je bent verantwoordelijk voor de elektrische installatie en moet zorgen voor de technische staat, bedrijfsvoering, onderhoud en aanpassingen. Of je bent verantwoordelijk voor het toezicht op het veilig uitvoeren van werk aan de elektrische installatie en het voldoende instrueren van personeel. Of je wilt hiervoor verantwoordelijk worden.

Resultaat

Je blijft NEN-3140 gecertificeerd als Werkverantwoordelijke (WV) of installatieverantwoordelijke (IV). Je kennis en vaardigheden op het gebied van veilig werken nabij, aan of de inspectie van met elektrische objecten in het laagspanningsgebied is weer volledig up-to-date. Je bent in staat toezicht te houden hierop en personeel voldoende te instrueren.

Aanpak

Je ontwikkelt theoretische kennis die je in staat stelt elektrotechnisch veilig en gezond te werken. Je koppelt die kennis direct aan de dagelijkse praktijk met behulp van actuele casuïstiek.

Je volgt deze training middels onze unieke blended methode. Dit betekent dat je voorafgaand aan de lesbijeenkomst, in je eigen tempo, de theorie doorloopt. Op deze manier kun je het geleerde direct toepassen tijdens de praktijkbijeenkomst.

Voorkennis

Je hebt ruime ervaring met installatiewerkzaamheden of als werkverantwoordelijke.

Bewijs van deelname

Na afronding van deze training ontvang je een certificaat van deelname.

Planning

E-learning + 1 dag van 6 uur

Dagplanning:

09.00 – 12.00 uur: Dagdeel 1

12.00 – 13.00 uur: Pauze

13.00 – 16.00 uur: Dagdeel 2

Ook bieden wij deze training als e-learning only variant aan.

Programma

 • Relevante kennis van de NEN 3140 en Arbowet- en regelgeving
 • Inzicht in gevaren bij het werken met elektriciteit
 • Personeel, taken en toewijzen van aanwijzingen
 • Het veiligheidsplan en werkplan en hierop toezien
 • Beoordelen van de werkzaamheden van een derde partij
 • Gebruik van veilige arbeidsmiddelen en materialen
 • Verhouding tussen de Installatie- en Werkverantwoordelijke
 • Inspectie van arbeidsmiddelen
 • Risicoclassificatie
 • Elektrotechniek

Incompany

Al onze cursussen kunnen we ook incompany binnen uw organisatie uitvoeren. Op een tijd en locatie die u het beste uitkomt.

Locaties door heel Nederland

NCOI Techniek & Veiligheid is in heel Nederland actief en biedt cursussen aan op 22 plaatsen.

E-learning

Veel programma’s van NCOI Techniek & Veiligheid bieden we ook aan in e-Learning. Zo kunt u het programma volgen waar en wanneer u maar wilt.

Over NCOI Veiligheid

Wij leiden al meer dan 40 jaar mensen op met onze veiligheidstrainingen. Inmiddels is NCOI Veiligheid dé veiligheidsspecialist binnen Salta Group. We doen dat op basis van 3 uitgangspunten:

1. Didactisch innovatief
2. Kwaliteit!
3. Partner in veiligheid

Iedereen na een werkdag weer veilig en gezond naar huis

Arbo coördinator
Arbo coördinator

Wil je de juiste maatregelen nemen om te zorgen voor de veiligheid en gezondheid van medewerkers? Werk je als arbocoördinator of word je binnenkort verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden binnen je organisatie? Kies dan voor deze training.

Preventiemedewerker
Preventiemedewerker

Als preventiemedewerker draag je bij aan de dagelijkse veiligheid en gezondheid binnen jouw organisatie. Tijdens deze training leer je hoe je je inzet voor goede arbeidsomstandigheden binnen je bedrijf en ontwikkel je je tot een deskundige en effectieve preventiemedewerker.

Inleiding Arbowet
Inleiding Arbowet

In deze training ga kennis maken met de Arbowet, hoe je om gaat met een kaderwet, welke bepaling voor jouw organisatie van belang zijn en de rol van de Nederlandse Arbeidsinspectie. Daarnaast leer je dat de wetgeving meer omvat dan de Arbowet, zo zijn het Arbobesluit, de Arbocatalogie en Arboregeling ook belangrijk voor jouw organisatie!

Preventiemedewerker (e-learning)
Preventiemedewerker (e-learning)

Na het volgen van deze e-learning ben je in staat om de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) op te stellen en de maatregelen die daaruit voortvloeien direct in gang te zetten. Tijdens de training oefen je ook met het toepassen van de Arbowet en het effectief communiceren met andere belanghebbenden in het werkveld.

Arbo coördinator (e-learning)
Arbo coördinator (e-learning)

Werk je als arbocoördinator of word je binnenkort verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden binnen je organisatie? Kies dan voor deze E-Learning

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow