Samengevat

Wilt u de eerste stappen gaan zetten op het gebied van process safety? Dan is deze training zeer geschikt voor u. Grootschalige incidenten zijn steeds vaker het gevolg van kleine ­opeenvolgende gebeurtenissen die relatief eenvoudig voorkomen konden worden door een combinatie van maatregelen en procedures. Process safety is het vakgebied waarbinnen technieken, beheerssystemen en risico- en gevaarsidentificatiemethodieken worden ontwikkeld en toegepast. Dit heeft als doel om mens, milieu en eigendom te beschermen door het risico op incidenten te reduceren en te ­controleren. In deze training leert u wat hierbij komt kijken.

€895,-
  • Al ruim 40 jaar ervaring
  • Locaties door heel Nederland
  • Praktijk is echt praktijk
  • Start binnenkort.

Over deze cursus

Uw resultaat

U legt een essentiële basis voor process safety, waarom het noodzakelijk is en welke wet- en regelgeving hierop van toepassing is. Ook leert u hoe process safety zich verhoudt tot de totale arbeids-, productie- en omgevings­veiligheid en wat uw rol daarbinnen is.

Doelgroep

U bent bijvoorbeeld (onderhouds)monteur, installateur, operator, producent, shiftleader, engineer (ontwerper), auditor, inspecteur of procurement functionaris.

Aanpak

Deze training omvat de meest elementaire onderwerpen om de procesveiligheid binnen uw organisatie meet- en beheersbaar te maken, maar is gelijktijdig zeer zorgvuldig en coherent samengesteld.

Process Safety Essentials is een praktijkgerichte training. U wordt tijdens de training begeleid door specialisten met veel praktijkervaring in zowel de ontwikkeling als de implementatie van diverse process-safetybeheerssystemen.

Bewijs van deelname

Na afloop van deze praktijktraining ontvangt u het bewijs van deelname ‘Process Safety Essentials’.

Incompany

Deze cursus wordt alleen incompany uitgevoerd. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 035 – 76 04 770.

Programma

Tijdens deze boeiende praktijktraining komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Nut en noodzaak
  • Inherente veiligheid
  • Gevaar- en risico-identificatie en ­beoordelingsmethodieken (HAZOP, LOPA, SIL, PHA, QRA, BTA)
  • Organisatie process safety
  • Wet- en regelgeving (PGS, BRZO, ARIE, Arbo, Milieu)

 

Incompany

Al onze cursussen kunnen we ook incompany binnen uw organisatie uitvoeren. Op een tijd en locatie die u het beste uitkomt.

Locaties door heel Nederland

NCOI Techniek & Veiligheid is in heel Nederland actief en biedt cursussen aan op 22 plaatsen.

E-learning

Veel programma’s van NCOI Techniek & Veiligheid bieden we ook aan in e-Learning. Zo kunt u het programma volgen waar en wanneer u maar wilt.

Over NCOI Veiligheid

Wij leiden al meer dan 40 jaar mensen op met onze veiligheidstrainingen. Inmiddels is NCOI Veiligheid dé veiligheidsspecialist binnen Salta Group. We doen dat op basis van 3 uitgangspunten:

1. Didactisch innovatief
2. Kwaliteit!
3. Partner in veiligheid