Samengevat

Ongelukken op het werk gebeuren vaak doordat mensen niet weten hoe te handelen in onvoorziene situaties. Dat moest anders, vindt het RIVM. Vandaar dat het RIVM, samen met NCOI, de resultaatgerichte training, Resilience-spel, heeft ontwikkeld.

Een stuk lastiger wordt het als je te maken krijgt met onvoorziene situaties. Uit de analyses van meer dan 31.000 ongevallen, blijkt dat bij grofweg 1 op de 6 ernstige arbeidsongevallen het misgaat in onvoorziene situaties. Een medewerker schat op basis van eerdere ervaringen de situatie op een bepaalde manier in en ‘ziet’ niet dat de situatie mogelijk nét even anders is. Juist bij zulke onzekerheid is resilience cruciaal. Resilience zien we als de vaardigheid die mensen nodig hebben om in onvoorziene situaties, waarin vaak sprake is van onzekerheid en tijdsdruk, veerkrachtige besluiten te nemen en veilig op te treden.

€925,-
  • Al ruim 40 jaar ervaring
  • Locaties door heel Nederland
  • Praktijk is echt praktijk
  • Start binnenkort.

Over deze cursus

Doelgroep

Je hebt affiniteit met veiligheid en besluitvormingsprocessen. Je bent binnen jouw bedrijf of team bezig met het vergroten van veiligheid op de werkvloer en je wilt graag weten hoe je met situaties van grote onzekerheid en tijdsdruk moet omgaan.

Doel en opzet

Het 3 uur durende interactieve Resilience-spel biedt een training die de deelnemer vanuit realistische casussen leert kritisch te denken over veiligheid en waarin je elkaar voortdurend bevraagt vanuit verschillende rollen. Verschillende perspectieven worden belicht en deze worden vanuit meerdere belangen besproken. En alleen dat inzicht al, dat je leert je luiken open te zetten in plaats van te vernauwen, is een enorme winst. Je traint een open blik.

Vooropleiding

Je hoeft niet te voldoen aan bepaalde vooropleidingseisen.

Resultaat

Na afloop van de training ben je bekend met het resilience gedachtegoed. Je kent de vijf stappen die belangrijk zijn bij het resilience omgaan met onvoorziene situaties. Zo herken je je eigen valkuilen tijdens een besluitvormingsproces en draag je actief bij aan de veiligheidscultuur.

Bewijs van deelname

Na afloop van deze training ontvang je het bewijs van deelname ‘Resilience-spel.

Incompany

Deze cursus wordt alleen incompany uitgevoerd. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 035 – 76 05 112.

Investering

Voor een 3 uur durende training, met maximaal 12 deelnemers, bedraagt de investering € 925,- exclusief btw, per groep.

Programma

In deze boeiende training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Resilience
  • Onvoorziene situaties
  • Onzekerheid en tijdsdruk in besluitvorming
  • De vijf stappen
  • Valkuilen
  • Het Resilience spel

 

Incompany

Al onze cursussen kunnen we ook incompany binnen jouw organisatie uitvoeren. Op een tijd en locatie die jou het beste uitkomt.

Locaties door heel Nederland

NCOI Veiligheid is in heel Nederland actief en biedt cursussen aan op 22 plaatsen.

E-learning

Veel programma’s van NCOI Veiligheid bieden we ook aan in e-Learning. Zo kun je het programma volgen waar en wanneer je maar wilt.

Over NCOI Veiligheid

Wij leiden al meer dan 40 jaar mensen op met onze veiligheidstrainingen. Inmiddels is NCOI Veiligheid dé veiligheidsspecialist binnen Salta Group. We doen dat op basis van 3 uitgangspunten:

1. Didactisch innovatief
2. Kwaliteit!
3. Partner in veiligheid