Samengevat

Elk jaar opnieuw gebeuren er ongelukken tijdens het werk. Een groot deel van de ongevallen ontstaat omdat medewerkers niet adequaat handelen in onvoorziene omstandigheden. Om mensen veerkrachtiger te maken heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) een praktische tool ontwikkeld: het Resilience-spel. Het Resilience-spel is een praktisch middel dat je leert om in vijf stappen, bij grote onzekerheid en tijdsdruk, veerkrachtige besluiten te nemen.

Laat je via dit Train-de-trainer-programma certificeren als trainer van het Resilience-spel bij Hobéon SKO.

 • Jaar gratis toegang tot online theorie
 • Locaties door heel Nederland
 • Prakijk is echt praktijk
 • Start binnenkort. Check de startmoment

Over deze cursus

Resultaat

Aan het einde van deze opleiding ben je in staat om het Resilience-spel te begeleiden op zo’n manier dat dit aansluit op het tempo, het niveau en de behoeften van een groep.

Doelgroep

Arboprofessionals die ‘veilig werken’ in hun pakket hebben en werkzaam zijn binnen organisaties of als zzp’er.

Voorkennis

Er is geen bepaalde vooropleiding nodig.

Bewijs van deelname

Na afronding van deze training ontvang je een certificaat van deelname van NCOI en word je bovendien voor drie jaar ingeschreven in het Hobéon-register. Hiermee toon je jouw expertise als trainer aan.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Rol van de trainer
 • Gestructureerd uitleg geven
 • Een kennismaking leiden
 • Opbouw programma
 • Interactie creëren door vragen te stellen
 • Observeren en feedback geven
 • Reflectievragen stellen
 • Kennis van brainstormtechnieken
 • Sturen met Luisteren, Samenvatten, Doorvragen (LSD)
 • Omgaan met weerstand

Incompany

Al onze cursussen kunnen we ook incompany binnen uw organisatie uitvoeren. Op een tijd en locatie die u het beste uitkomt.

Locaties door heel Nederland

NCOI Techniek & Veiligheid is in heel Nederland actief en biedt cursussen aan op 22 plaatsen.

E-learning

Veel programma’s van NCOI Techniek & Veiligheid bieden we ook aan in e-Learning. Zo kunt u het programma volgen waar en wanneer u maar wilt.

Over NCOI Veiligheid

Wij leiden al meer dan 40 jaar mensen op met onze veiligheidstrainingen. Inmiddels is NCOI Veiligheid dé veiligheidsspecialist binnen Salta Group. We doen dat op basis van 3 uitgangspunten:

1. Didactisch innovatief
2. Kwaliteit!
3. Partner in veiligheid

Iedereen na een werkdag weer veilig en gezond naar huis

Arbo coördinator
Arbo coördinator

Wil je de juiste maatregelen nemen om te zorgen voor de veiligheid en gezondheid van medewerkers? Werk je als arbocoördinator of word je binnenkort verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden binnen je organisatie? Kies dan voor deze training.

Preventiemedewerker
Preventiemedewerker

Als preventiemedewerker draag je bij aan de dagelijkse veiligheid en gezondheid binnen jouw organisatie. Tijdens deze training leer je hoe je je inzet voor goede arbeidsomstandigheden binnen je bedrijf en ontwikkel je je tot een deskundige en effectieve preventiemedewerker.

Inleiding Arbowet
Inleiding Arbowet

In deze training ga kennis maken met de Arbowet, hoe je om gaat met een kaderwet, welke bepaling voor jouw organisatie van belang zijn en de rol van de Nederlandse Arbeidsinspectie. Daarnaast leer je dat de wetgeving meer omvat dan de Arbowet, zo zijn het Arbobesluit, de Arbocatalogie en Arboregeling ook belangrijk voor jouw organisatie!

Preventiemedewerker (e-learning)
Preventiemedewerker (e-learning)

Na het volgen van deze e-learning ben je in staat om de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) op te stellen en de maatregelen die daaruit voortvloeien direct in gang te zetten. Tijdens de training oefen je ook met het toepassen van de Arbowet en het effectief communiceren met andere belanghebbenden in het werkveld.

Arbo coördinator (e-learning)
Arbo coördinator (e-learning)

Werk je als arbocoördinator of word je binnenkort verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden binnen je organisatie? Kies dan voor deze E-Learning

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow