Samengevat

Beschikt u over een (bijna verlopen) diploma Basisveiligheid VCA of werkt u dagelijks volgens de VCA-richtlijnen? Dan is deze cursus zeer geschikt voor u. U leert alles over:

 • Arbowetgeving
 • Gevaarlijke stoffen en etikettering
 • Brand- en explosiegevaar

Ook leert u werken in een besloten ruimte, werken op hoogte en met persoonlijke beschermingsmiddelen.

€285,-
 • Al ruim 40 jaar ervaring
 • Locaties door heel Nederland
 • Prakijk is echt praktijk
 • Start binnenkort. Check de startmoment

Over deze cursus

Doelgroep cursus VCA Basisveiligheid

U bent werknemer of contractor van een aannemer en uw opdrachtgevers stellen het B-VCA-diploma verplicht. U beschikt over een (bijna verlopen) diploma Basisveiligheid VCA. Heeft u nog niet eerder examen gedaan, maar werkt u dagelijks volgens de VCA-richtlijnen? Dan is deze cursus ook zeer geschikt voor u.

Doel en opzet

Met deze cursus kunt u het diploma Basisveiligheid VCA met 10 jaar verlengen. U herhaalt de nodige theoretische en praktische kennis en u maakt een PBNA-examen. Zo leert u hoe u uw werkzaamheden veilig kunt uitvoeren en hoe u risico’s tot een minimum kunt beperken.

Tijdens het 1e deel van de cursus besteedt u ruim aandacht aan de lesstof en uw vragen daarover. In het 2e deel maakt en bespreekt u een proefexamen. U sluit de dag af met het PBNA-examen. Deze training is inclusief koffie/thee en lunch.

Voorbereiding en Online leeromgeving

Training voor 1 juli:

U ontvangt het lesboek op het opgegeven adres. Het is belangrijk om het boek voor start van de training door te nemen

Training na 1 juli:

Direct na verwerking van uw inschrijving ontvangt u toegang tot onze online leeromgeving. Het is belangrijk om de e-learning voor start van de training door te nemen.

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie vindt u in onze moderne online leeromgeving. Het is mogelijk om VCA proefexamens te maken op www.vca-examentraining.nl

Vooropleiding

U beschikt over een (bijna verlopen) diploma Basisveiligheid VCA of u werkt dagelijks volgens de VCA-richtlijnen.

Diploma

U bent automatisch ingeschreven voor het examen dat aansluitend op de training wordt afgenomen. Het examen heeft een hoog slagingspercentage van 87%. Wanneer u slaagt, ontvangt u het erkende PBNA-diploma (onder toezicht van de Examenkamer). Het diploma is 10 jaar geldig.

Programma

Tijdens deze boeiende cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Arbeidsomstandigheden en milieu
 • Arbo in de praktijk
 • Gevaarlijke stoffen
 • Etikettering en signalering
 • Elektriciteit
 • Brand- en explosiegevaar
 • Werken in besloten ruimten
 • Werkplekeisen algemeen
 • Hijs- en hefwerktuigen
 • Werken op hoogte
 • Handgereedschap
 • Gereedschapsmachines
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen

Incompany

Al onze cursussen kunnen we ook incompany binnen jouw organisatie uitvoeren. Op een tijd en locatie die jou het beste uitkomt.

Locaties door heel Nederland

NCOI Veiligheid is in heel Nederland actief en biedt cursussen aan op 22 plaatsen.

E-learning

Veel programma’s van NCOI Veiligheid bieden we ook aan in e-Learning. Zo kun je het programma volgen waar en wanneer je maar wilt.

Over NCOI Veiligheid

Wij leiden al meer dan 40 jaar mensen op met onze veiligheidstrainingen. Inmiddels is NCOI Veiligheid dé veiligheidsspecialist binnen Salta Group. We doen dat op basis van 3 uitgangspunten:

1. Didactisch innovatief
2. Kwaliteit!
3. Partner in veiligheid

Iedereen na de werkdag weer veilig en gezond naar huis

Arbo coördinator
Arbo coördinator

Wil je de juiste maatregelen nemen om te zorgen voor de veiligheid en gezondheid van medewerkers? Werk je als arbocoördinator of word je binnenkort verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden binnen je organisatie? Kies dan voor deze training.

Preventiemedewerker
Preventiemedewerker

Als preventiemedewerker draag je bij aan de dagelijkse veiligheid en gezondheid binnen jouw organisatie. Tijdens deze training leer je hoe je je inzet voor goede arbeidsomstandigheden binnen je bedrijf en ontwikkel je je tot een deskundige en effectieve preventiemedewerker.

Inleiding Arbowet
Inleiding Arbowet

In deze training ga kennis maken met de Arbowet, hoe je om gaat met een kaderwet, welke bepaling voor jouw organisatie van belang zijn en de rol van de Nederlandse Arbeidsinspectie. Daarnaast leer je dat de wetgeving meer omvat dan de Arbowet, zo zijn het Arbobesluit, de Arbocatalogie en Arboregeling ook belangrijk voor jouw organisatie!

Preventiemedewerker (e-learning)
Preventiemedewerker (e-learning)

Na het volgen van deze e-learning ben je in staat om de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) op te stellen en de maatregelen die daaruit voortvloeien direct in gang te zetten. Tijdens de training oefen je ook met het toepassen van de Arbowet en het effectief communiceren met andere belanghebbenden in het werkveld.

Arbo coördinator (e-learning)
Arbo coördinator (e-learning)

Werk je als arbocoördinator of word je binnenkort verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden binnen je organisatie? Kies dan voor deze E-Learning

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow