Samengevat

Is uw diploma VOL-VCA (bijna) verlopen of werkt u dagelijks volgens de VCA-richtlijnen? Dan is deze cursus zeer geschikt voor u. Zo gaat u onder meer aan de slag met de onderwerpen arbeidsomstandigheden- en milieu­wetgeving, ergonomie en taak-risicoanalyse. Ook leert u meer over gevaarlijke stoffen, ­gevarenbronnen en persoonlijke bescherming. Na afloop van de dag maakt u een examen. Indien u dit examen met een voldoende afsluit, bent u 10 jaar gecertificeerd.

€285,-
 • Al ruim 40 jaar ervaring
 • Locaties door heel Nederland
 • Prakijk is echt praktijk
 • Start binnenkort. Check de startmoment

Over deze cursus

Doelgroep

U bent leidinggevende en u beschikt over een (bijna) verlopen diploma VOL-VCA. Ook indien u nog niet eerder examen heeft gedaan, maar wel dagelijks met VCA-richtlijnen werkt, is deze cursus zeer geschikt.

Doel en opzet

Met deze cursus kunt u uw diploma VOL-VCA met 10 jaar verlengen. U leert werkzaamheden veilig uit te voeren of dat veilig te laten doen en risico’s te beperken. Daarnaast leert u medewerkers motiveren om ook veilig te werken.

In het 1e gedeelte van deze training is er ruim aandacht voor de lesstof en uw vragen daarover. In het 2e deel maakt en bespreekt u een proefexamen. U sluit de dag af met een ­PBNA-examen. Deze training is inclusief koffie/thee en lunch.

U kunt deze cursus ook op afstand volgen, op basis van e-Learning. Zo doorloopt u het programma volledig zelfstandig, in uw eigen tijd en tempo.

Voorbereiding en Online leeromgeving

Training voor 1 juli:

U ontvangt het lesboek op het opgegeven adres. Het is belangrijk om het boek voor start van de training door te nemen

Training na 1 juli:

Direct na verwerking van uw inschrijving ontvangt u toegang tot onze online leeromgeving. Het is belangrijk om de e-learning voor start van de training door te nemen.

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie vindt u in onze moderne online leeromgeving. Het is mogelijk om VCA proefexamens te maken op www.vca-examentraining.nl

Vooropleiding

U heeft geen bepaalde vooropleiding nodig.

Examen en diploma

U bent automatisch ingeschreven voor het examen dat aansluitend op de training wordt afgenomen. Het examen heeft een hoog slagingspercentage, namelijk 87%. Wanneer u slaagt, ontvangt u het erkende PBNA-diploma (onder toezicht van de Examenkamer). Het diploma is 10 jaar geldig.

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Arbeidsomstandigheden en milieu
 • Arbo in de praktijk
 • Gevaarlijke stoffen
 • Etikettering en signalering
 • Elektriciteit
 • Brand- en explosiegevaar
 • Werken in besloten ruimten
 • Werkplekeisen algemeen
 • Hijs- en hefwerktuigen
 • Werken op hoogte
 • Handgereedschap
 • Gereedschapsmachines
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen

Incompany

Al onze cursussen kunnen we ook incompany binnen jouw organisatie uitvoeren. Op een tijd en locatie die jou het beste uitkomt.

Locaties door heel Nederland

NCOI Veiligheid is in heel Nederland actief en biedt cursussen aan op 22 plaatsen.

E-learning

Veel programma’s van NCOI Veiligheid bieden we ook aan in e-Learning. Zo kun je het programma volgen waar en wanneer je maar wilt.

Over NCOI Veiligheid

Wij leiden al meer dan 40 jaar mensen op met onze veiligheidstrainingen. Inmiddels is NCOI Veiligheid dé veiligheidsspecialist binnen Salta Group. We doen dat op basis van 3 uitgangspunten:

1. Didactisch innovatief
2. Kwaliteit!
3. Partner in veiligheid

Iedereen na de werkdag weer veilig en gezond naar huis

Arbo coördinator
Arbo coördinator

Wil je de juiste maatregelen nemen om te zorgen voor de veiligheid en gezondheid van medewerkers? Werk je als arbocoördinator of word je binnenkort verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden binnen je organisatie? Kies dan voor deze training.

Preventiemedewerker
Preventiemedewerker

Als preventiemedewerker draag je bij aan de dagelijkse veiligheid en gezondheid binnen jouw organisatie. Tijdens deze training leer je hoe je je inzet voor goede arbeidsomstandigheden binnen je bedrijf en ontwikkel je je tot een deskundige en effectieve preventiemedewerker.

Inleiding Arbowet
Inleiding Arbowet

In deze training ga kennis maken met de Arbowet, hoe je om gaat met een kaderwet, welke bepaling voor jouw organisatie van belang zijn en de rol van de Nederlandse Arbeidsinspectie. Daarnaast leer je dat de wetgeving meer omvat dan de Arbowet, zo zijn het Arbobesluit, de Arbocatalogie en Arboregeling ook belangrijk voor jouw organisatie!

Preventiemedewerker (e-learning)
Preventiemedewerker (e-learning)

Na het volgen van deze e-learning ben je in staat om de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) op te stellen en de maatregelen die daaruit voortvloeien direct in gang te zetten. Tijdens de training oefen je ook met het toepassen van de Arbowet en het effectief communiceren met andere belanghebbenden in het werkveld.

Arbo coördinator (e-learning)
Arbo coördinator (e-learning)

Werk je als arbocoördinator of word je binnenkort verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden binnen je organisatie? Kies dan voor deze E-Learning

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow