• Studeren in eigen tempo
  • Jaar gratis toegang tot online theorie
  • Praktijk is echt praktijk

De opleiding Middelbare Veiligheidskunde (MVK) is helemaal vernieuwd. Onderwijsontwikkelaar Sarien Koppelman vertelt waarom en hoe.

We wilden dat de opleiding MVK veel beter aansluit op de wensen van de studenten, docenten en de markt anno 2020. Daarom gingen we in gesprek met studenten, docenten, MVK’ers en leidinggevenden. Op basis van die gesprekken en van inhoudelijke documenten van Hobéon SKO, het certificatieschema en de kerntaken uit het beroepsprofiel van de NVVK hebben we de opleiding ingericht volgens het visgraatdiagram. Hierdoor leren de studenten systematisch te kijken naar de samenhang van diverse onderdelen en een probleem van meerdere kanten te bekijken. Behalve voor de inhoud is er ook aandacht voor hoe je die in de praktijk kunt brengen. Door tijdens de opleiding consequent oorzaak-gevolgdenken te introduceren, leren we studenten dit ook toe te passen na hun studie. Daardoor zullen ze uiteindelijk efficiënter en effectiever zijn in hun missie om de werkvloer veiliger te maken.

NCOI luistert naar de studenten

Door op lesbezoek te gaan en te luisteren naar studenten, docenten en de markt zorgen wij ervoor dat onze opleidingen actueel en relevant blijven. Programmamanager Marjolein Kouwenhoven en ik interviewden huidige studenten en docenten van de opleiding en MVK’ers en hun leidinggevenden om een goed beeld te krijgen van wat je in de praktijk nodig hebt en welke handvatten nodig zijn om het doel van de MVK’er, het vergroten van de veiligheid op hun werkplek en/of binnen hun organisatie, te bereiken. Hieruit kwam naar voren dat daarbij een aantal dingen van groot belang zijn:

  • Gedegen inhoudelijke kennis.
  • Vaardigheden om deze kennis in de praktijk te brengen.
  • Vaardigheden om mensen mee te krijgen.
  • Systematisch nadenken over risico’s, ongevallen en oplossingen.

Die aspecten hebben we in de opleiding verwerkt volgens het visgraatdiagram. Hierin behandel je niet alleen alle relevante inhoudelijke gebieden, maar helpen we onze studenten ook systematisch te leren kijken naar de samenhang van alles. In de opleiding MVK introduceren we het oorzaak-gevolgdenken zodat studenten dit ook gaan toepassen in hun werk na de studie. Daardoor zullen ze uiteindelijk effectiever en efficiënter zijn in hun werk en het veiliger maken van de werkvloer.

Interesse in de vernieuwde MVK? Hij gaat na de zomer van start. Schrijf je nu alvast in.

Incompany

Al onze cursussen kunnen we ook incompany binnen uw organisatie uitvoeren. Op een tijd en locatie die u het beste uitkomt.

Locaties door heel Nederland

NCOI Veiligheid is in heel Nederland actief en biedt cursussen aan op 22 plaatsen.

E-learning

Veel programma’s van NCOI Veiligheid bieden we ook aan in e-Learning. Zo kunt u het programma volgen waar en wanneer u maar wilt.

Over NCOI Veiligheid

Wij leiden al meer dan 40 jaar mensen op met onze veiligheidstrainingen. Inmiddels is NCOI Veiligheid dé veiligheidsspecialist binnen Salta Group. We doen dat op basis van 3 uitgangspunten:

1. Didactisch innovatief
2. Kwaliteit!
3. Partner in veiligheid

Iedereen na een werkdag weer veilig en gezond naar huis

Arbo coördinator
Arbo coördinator

Wil je de juiste maatregelen nemen om te zorgen voor de veiligheid en gezondheid van medewerkers? Werk je als arbocoördinator of word je binnenkort verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden binnen je organisatie? Kies dan voor deze training.

Preventiemedewerker
Preventiemedewerker

Als preventiemedewerker draag je bij aan de dagelijkse veiligheid en gezondheid binnen jouw organisatie. Tijdens deze training leer je hoe je je inzet voor goede arbeidsomstandigheden binnen je bedrijf en ontwikkel je je tot een deskundige en effectieve preventiemedewerker.

Inleiding Arbowet
Inleiding Arbowet

In deze training ga kennis maken met de Arbowet, hoe je om gaat met een kaderwet, welke bepaling voor jouw organisatie van belang zijn en de rol van de Nederlandse Arbeidsinspectie. Daarnaast leer je dat de wetgeving meer omvat dan de Arbowet, zo zijn het Arbobesluit, de Arbocatalogie en Arboregeling ook belangrijk voor jouw organisatie!

Preventiemedewerker (e-learning)
Preventiemedewerker (e-learning)

Na het volgen van deze e-learning ben je in staat om de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) op te stellen en de maatregelen die daaruit voortvloeien direct in gang te zetten. Tijdens de training oefen je ook met het toepassen van de Arbowet en het effectief communiceren met andere belanghebbenden in het werkveld.

Arbo coördinator (e-learning)
Arbo coördinator (e-learning)

Werk je als arbocoördinator of word je binnenkort verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden binnen je organisatie? Kies dan voor deze E-Learning

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow