• Studeren in eigen tempo
  • Jaar gratis toegang tot online theorie
  • Praktijk is echt praktijk

We werken steeds meer afwisselend op kantoor en thuis. Deze hybride manier van werken biedt ontegenzeggelijk voordelen. Bijvoorbeeld minder reistijd en de mogelijkheid om je werk zo in te delen als je zelf het prettigst vindt. Maar er zijn wel zaken om rekening mee te houden. Zo is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen thuis en op kantoor. En bij thuiswerken is het, net als bij werken op kantoor, belangrijk dat je voor je mentale en fysieke gezondheid zorgt.

Om een goede balans in hybride werken te bereiken kun je als werknemer een aantal dingen doen. Wissel de dagen dat je op kantoor werkt af. Zo ontmoet je ook andere collega’s dan altijd dezelfde. Kijk ook welk werk je het best op kantoor kunt doen en welk werk je het beste thuis kunt doen.

Maak afspraken over hybride werken

Ook als werkgever kun je bijdragen aan een goede balans. Laat je medewerkers zelf meebepalen waar ze wanneer willen werken. Het is ook goed om afspraken te maken over een thuiswerkplek en het recht op onbereikbaarheid. Blijf ook met je werknemers in gesprek over wat wel en niet werkt.

Mentale en fysieke gezondheid

Zoals eerder al genoemd is het zeker ook bij thuiswerken belangrijk om voor je mentale en fysieke gezondheid te zorgen. Bij langdurig zittend werk doen, loop je gezondheidsrisico’s. Die uiten zich in lichamelijke klachten als rugpijn, nekklachten, pijnlijke schouders en hoofdpijn. Uiteindelijk verhoogt dit de kans op hart- en vaatziekten en depressies. Op de dagen dat je thuiswerkt kunnen de volgende zaken je hierbij helpen:

  • Je werkdag plannen
  • Regelmatig kort pauzeren
  • Genoeg bewegen
  • Een rustige werkplek
  • Een goede stoel

Praat over spanning en stress

Op hoewerktnederland.nl vind je nog meer tips over hybride werken en het inrichten van een goede thuiswerkplek. Je werkgever kan je hier ook bij helpen en van goed materiaal voorzien. Als je het toch lastig vindt en spanning of stress ervaart, praat er dan over met collega’s of je leidinggevende.

Incompany

Al onze cursussen kunnen we ook incompany binnen uw organisatie uitvoeren. Op een tijd en locatie die u het beste uitkomt.

Locaties door heel Nederland

NCOI Techniek & Veiligheid is in heel Nederland actief en biedt cursussen aan op 22 plaatsen.

E-learning

Veel programma’s van NCOI Techniek & Veiligheid bieden we ook aan in e-Learning. Zo kunt u het programma volgen waar en wanneer u maar wilt.

Iedereen na een werkdag weer veilig en gezond naar huis